Thursday, January 26, 2012

SENARAI RUMAH2 KEBAJIKAN TIDAK DIBANTU KERAJAAN MAHUPUN YAYASAN, DI MALAYSIA

Salam.
Saya sedang mengumpul senarai rumah-rumah kebajikan di Malaysia yang wujud atas inisiatif sendiri dan ikhsan orang ramai.
Baru dapat satu.
Insyaallah kalau ada lagi, mohon pembaca maklumkan.

PERLIS
Teratak Rahmat
Pengerusi Teratak Rahmat
d/a Pusat Pengajian Persatuan Al-Islah Perlis
Km 1.2, Jalan Mata Ayer
02600 Mata Ayer, Perlis
Tel : +604-9772219Tel: -Haji Othman Hussin (Pengerusi)
Tel: +6012-4426482 -Azwar Ibrahim (Setiausaha Kerja)
Tel: -Zulkifli Ahmad (Warden Tetap)
Tel : +604-9492051 - Zubir Mat Isa (Unit Operasi)
Tel: +6019-4459382 -Hazman Hassan (Unit Pendidikan)
Tel: +6012-5102007-Imran Mat Isa (Unit Kewangan & Pelaburan)
Email: teratakrahmat@gmail.com
Laman web: teratakrahmat.blogspot.com

10 comments:

  1. Assalamualaikum...

    usaha yang bagus...semoga Allah permudahkan Sis Deebah.

    ReplyDelete
  2. Aunty Deeb,
    Mama kita ada senarai panjang....Awat tak habaq? purrr....meow!

    ReplyDelete
  3. wilayahsepetkuku,
    waalaikumsalam.
    sama2 kita usahakan :)

    ReplyDelete
  4. cat-from-sydney,
    hey bebeh!
    nak list tu boleh.
    nak share kat sini.
    but i want the self-supported ones.
    yang under JKM or any yayasan, tamau.
    and tak kira bangsa, or ugama :)
    of course, keutamaan diberikan kpd yg beragama islam :)

    ReplyDelete
  5. salam kak dibah..rumah2 anak2 tahfiz tak nak ke? ada 1 rumah tahfiz di Bukit Pinang, Kepala Batas Kedah. Pengasasnya kalau tak salah saya bekas ahli kumpulan rock tahun 1990an. jika kak dibah berminat boleh sms sy 0125677630..anak saudara saya belajar disitu.rumah tahfiz ni memang tak terima apa-apa bantuan dari sesiapa pun.hanya org perseorangan shj..

    ReplyDelete
  6. As salam..
    Kak Adibah..do you mind share the list with me when you got one..Im planning a few program under Malaysian Cloth Diapering Parents group (https://www.facebook.com/groups/msiancdp/)..would love to chit chat and share with you my plans...email me :- edora_1612@yahoo.com or tweet:- mommyema hope to hear from you soon...thank you ;)

    ReplyDelete
  7. Assalam. kak deeb, glad to hear pasei benda ni. kak deeb saya pernah menjalankan aktiviti di rumah jagaan orang-orang tua al-ikhlas, pulau meranti, puchong.terbaru pd 1hb yg lalu, tp kami hanya mampu utk menyediakan sebuah katil untuk warga tua yg kurang upaya disitu. Rumah jagaan ini diusahakan oleh, seorang bekas jururawat yg juga mengidap barah. beliau mengusahakan rumah jagaan orang tua nie didlm sebuah masjid lama yg telah diwakafkan oleh penduduk kampung kepadanya. sekiranya kak deeb juga ingin membantu, boleh lah menghubungi saya : 0123183449 (dyanz@xiandalupus). hope can give a positive response dari kak deeb soon. tq

    ReplyDelete
  8. ok kalau ada senarai tu boleh publish kat mysenang.com

    ReplyDelete
  9. assalamualaikum akak..saya terharu atas usaha kebajikan akak dan saya meminati akak..saya ingin mohon jasa baik akak...saya nurul aini zainal, wakil Jawatankuasa Kolej Tun Fatimah Universiti Teknologi Malaysia..kolej kami bakal mengadakan program kebajikan ke sabah di kg nelayan, kg serusop tuaran dan rumah kebajikan, Rumah Putera Harapan Ranau..keadaan rumah kebajikan ini agak daif kak..program kami memerlukan bajet hampir rm40K untuk penambahbaikan tempat dan kami ingin bina perpustakaan mini dan mini computer lab untuk mereka..bukan kewangan yang saya minta pada akak..tapi saya ingin mengajak akak bersama2 kami datang utk mengukir senyuman di wajah mereka..untuk kg serusop pula, kami memfokuskan kepada keluarga fakir miskin dan orang tua yang tinggal bersendirian untuk diberikan sumbangan..kami tahu dengan adanya akak,mereka akan lebih gembira..ini sekdar cadangan pihak akak..jika akak berminat,akak boleh hubungi saya Aini di 012 6245107 atau email asikinulfashira@hotmail.co.uk untuk keterangan lanjut..maaf ganggu akak..terima kasih.. <3

    ReplyDelete
  10. Hai, very nice blog u have. Jom sggah di blog saya sesekali yer :- http://mysweetielovely.blogspot.com/

    ReplyDelete